Vrijthof-Vrijthof challenge voor het KWF

Voor de mountainbikers was de afstand zo’n 160 km. Een mooie route door de bossen via diverse MTB parcoursen en grotendeels over onverharde wegen en paden.

Om 05:00 uur werd er verzameld, zodat de fietsen in een door Café de Viersprong beschikbare bus geladen konden worden. De fietsers zelf konden instappen in een bus gesponsord door Gebr. Jansen Infra en Verfsterk Groep. De bus vertrok om 5:15 uur, zodat we rond 7:00 uur in Maastricht waren.

In Maastricht aangekomen, werd de tocht gestart in verschillende waves van zo’n 100 deelnemers tegelijk. De Moddervreters zaten in wave 2, dus wij mochten om 7:30 uur van start. Toen het fluitsignaal klonk vertrokken we vol goede moed richting ons Brabantse land.

We waren Maastricht nog niet uit en het eerste slachtoffer was al gevallen! (Letterlijk) Met een paar gekneusde ribben is 160 km over bospaden stuiteren niet te doen en opgeven was geen optie, dus besloot deze bikkel, samen met een teammaat, zijn tocht over de verharde weg voort te zetten richting Hilvarenbeek.

Een kleine 10 kilometer later reden we onze eerste (en gelukkig de enige) lekke band. Ons motto is: “Samen uit, samen thuis”, dus nadat we samen deze band hadden geplakt, konden we onze weg vervolgen.

Na ongeveer 50 km kwamen we aan in Opitter (België). Hier was de eerste verzorgingsplaats waar we de inwendige mens konden versterken. Ook stond hier onze meegereisde fietsenmaker Jannes Mechanieker klaar, om eventuele gebreken aan onze fietsen geheel belangeloos te verhelpen. Andere deelnemers konden ook gebruik maken van de diensten van Jannes.

Vanaf hier was het ongeveer 65 km naar de volgende rustplaats en dat ging zeer voor de wind. Die hielp trouwens flink mee, want bijna de gehele tocht hadden we de wind in de rug.

Met zo’n 111 km op de teller konden we onszelf weer even opladen en de benen strekken in Luyksgestel, de tweede verzorgingsplaats. Hier kwamen we ook de deelnemende wandelaars tegen.

Vol goede moed vertrokken we richting de laatste post. Na een stukje getrapt te hebben, kreeg één van onze bikkels kramp. Da’s niet fijn, wanneer je nog zo’n 45 km te gaan hebt. Ook hier geldt weer dat opgeven geen optie is, en samen uit, samen thuis! Dus wat extra voeding en vocht erin, om de beurt een stuk duwen, zodat we met ongeveer 140 km op de ondertussen zeer stoffige teller, toch met de complete groep aankwamen in Hooge Mierde.

Nog 22 km te gaan! Dat motiveert! Hoe dichter we bij Hilvarenbeek in de buurt kwamen, hoe drukker het langs de kant van de weg werd met supporters. Wanneer je dan het bordje Hilvarenbeek voorbij rijdt, krijg je vleugels. Die sfeer tijdens laatste kilometers doet alle pijntjes verdwijnen. Het onthaal op het Vrijthof door zo’n enthousiaste menigte is iets wat je niet snel vergeet.

Wat zijn we trots dat we op deze manier ons steentje hebben bijgedragen aan het ongelofelijke bedrag van ruim € 700.000,00 dat nu al opgehaald is voor het KWF en daar komt komende weken zeker nog bij. Onze donatie aan dit grandioze bedrag bestond uit ruim € 6000,00. Daarvoor willen wij nogmaals al onze donateurs bedanken. En natuurlijk was dit allemaal niet mogelijk geweest zonder onze sponsors: Café de Viersprong, Gebr. Jansen Infra, Jannes Mechanieker, van Peer Autoschade en Verfsterk Groep! BEDANKT!!!